top of page
Search

Why walk when you can dance

Updated: Oct 29, 2019Word je daar ook zo blij van? Lekker dansen, het liefst lekker buiten in het zonnetje? Wat nu als af en toe een festival bezoeken goed zou zijn voor je gezondheid?


Niet alleen is het bezoeken van een festival super leuk om te doen, het heeft ook zo zijn (gezonde) voordelen. 


Uit Brits onderzoek is gebleken dat naar een concert/festival gaan, goed is voor je gezondheid. Het maakt je gelukkig en zorgt dat je langer leeft. Cheers to that!


Wist je dat je van 20 minuten luisteren naar live muziek je 21 procent gelukkiger word? De (genie) P. Fagan kwam tot deze ontdekking. Ook al hebben wij deze bevestiging niet nodig is het toch een leuk weetje (voor de thuisblijvers onder ons) dat live muziek ons algeheel gelukkiger maakt.


Why walk when you can dance?


Je beweegt veel meer dan een avondje in de kroeg als je op een festival bent. Van de parkeerplaats naar de ingang, munten halen, naar het toilet, naar de verschillende muziek area’s. Toch nog even langs die leuke kraampjes wandelen. Het zal je zeker niets verbazen dat je heel wat kilometers aflegt op een festival. En dan zijn je spetterende dansmoves nog niet eens meegerekend!


Daarnaast is buiten zijn heerlijk en goed voor je lichaam. Wist je dat het spenderen van tijd op een festival bijdraagt aan een creatiever brein? Het houd je hersenen scherp en geeft je immuunsysteem een boost! Ik zeg een perfect recept voor een total feel good feeling!


Sociaal gezien heeft het bezoeken van festivals ook zo zijn voordelen, je maakt makkelijk(er) contact en je ontmoet er leuke nieuwe mensen… Op de momenten dat je je tent gaat opzetten…of gaat schuilen voor een plotselinge stortbui… in de rij bij de bar om een drankje te halen.


Samen met je vrienden de dansvloer verovert met je meesterlijke dansmoves! 

We wisten het al langer, maar het is nu eindelijk bewezen: lekker eropuit gaan en genieten van live muziek, is goed voor je algehele gezondheid. 


Ik zou zeggen why be moody when you can shake your booty?! Het leven is een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophangen!

42 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page