top of page
Search

Aandachtig leven


Veel te vaak laat men zich meesleuren door het leven gehaast te leven. Hoe vaak hoor je wel niet, ik ga nog even snel, ik kan wel mee maar dat moet dan wel even snel, ik ga nog even snel naar de wc. Waarom dingen even snel doen, als het ook met aandacht en rust kan gebeuren? 


We kunnen allemaal waarschijnlijk wel het verhaal van vrouwtje “Even”. Zij rende zichzelf voorbij deed alles gehaast en even snel. Ze kon niet genieten van het moment waar zij zichzelf op dat moment in bevond. Bij elk moment van de dag was ze zich al druk aan het maken over hetgeen ze nog “even” moest doen. Ze nam geen tijd voor zichzelf, of om ergens met aandacht mee bezig te zijn en er van te kunnen en mogen genieten. Tot dat een wijs man haar erop attendeerde dat ze zichzelf compleet voorbij rende met haar gehaaste levensstijl. Mevrouw “Even” u bent zo haastig dat u telkens de “L” laat liggen. Zet de L steeds voor “even” en u zult merken dat u dan pas echt gaat LEVEN. Vanaf dat moment werd de vrouw zich bewust van haar eigen gecreëerde gehaaste leven waar ze gewend was alles met haast en “even” snel te moeten doen. Soms hebben we net de wijsheid nodig van een ander net zoals vrouwtje (L)even. Voor iedereen die gehaast door het leven gaat en alles “even” snel moet doen. Denk dan aan vrouwtje (L)even, vind de tijd en de rust om met aandacht en passie te LEVEN. Because life is more than one big to do list!


Take a deep breath, and just enjoy your life! 


Hoe bewuster je in het NU bent hoe meer energie vreugde en geluk je zult ervaren in het dagelijks bestaan. Sta eens vaker stil en observeer met al je zintuigen wat je echt aan het doen bent zonder het op de automatische piloot te doen. Bewustheid creëren in het drukke dagelijkse leven zorgt voor meer innerlijke rust. Hoe meer innerlijke rust we zelf hebben hoe gelukkiger we als mens zullen zijn. Probeer eens voor jezelf een aantal bewustwording momenten te creëren in je dagelijkse bezigheden.


We staan allemaal weleens in de file, in de rij, of in de wachtkamer. Breng dan de aandacht terug naar je ademhaling. Adem heel diep in met de gedachte elke cel en vezel in je lichaam te voorzien van nieuw zuurstof diep tot in je kern. Adem met aandacht weer uit voel en visualiseer dan hoe de spanning van je lichaam glijd. Neem aandacht om bewust te ademen. We ademen in elke situatie weer anders, tijdens inspanning, ontspanning, maar zeker ook in stress of haast. Zie je ademhaling en je hartslag als je eigen unieke Levensmelodie hoe rustiger en aandachtiger we leven hoe mooier onze Levensmelodie zal zijn.  


Vraag jezelf eens af hoe je meer ontspanning in je leven zou kunnen creëren.  Momenten van puur geluk, liefde, saamhorigheid, verwondering, avontuur, passie, dat zijn enkele elementen waar wij als mens van groeien en bloeien. Ben lief voor jezelf, zet zelfliefde op de eerste plaats. Want hoe meer je van jezelf houd hoe meer liefde je kunt geven aan anderen. 


With loveSiobhan Welling

155 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page