1

Hey! Alles goed?

 

Hey alles goed?! Is best een ‘kreet’ die vaak geroepen en gevraagd wordt. Terwijl als je erover nadenkt het eigenlijk niet een vraag is waarbij je oprecht interesse toont in de ander. Vaak wordt het geroepen tijdens het voorbij gaan als je een bekende ziet. Maar is het wel een teken van aandacht voor de ander? Hey alles goed?!… Is eigenlijk een gesloten en standaard vraag waar je met ja of nee op kunt antwoorden. Hey.. hoe gaat het met je?! Laat zien dat je oprecht interesse hebt hoe het met de ander gaat. Een open vraag wat ruimte biedt voor een kort of uitgebreid antwoord. 

 

Probeer er zelf eens op te letten hoe vaak je uit gewoonte ‘alles goed?!’ zegt. Stel je eens voor dat de ander zou zeggen; nou nee eigenlijk niet… Ben je dan geïrriteerd, omdat je moet blijven staan en de tijd moet nemen om te horen waarom het wel of niet goed gaat met de ander? Food for thoughts ….

 

Neem een keer de tijd om echt in gesprek te gaan met de ander. Volle aandacht is bijzonder, het creëert magie tussen mensen. 

WhatsApp Image 2020-03-05 at 14.17.32.jp